Cykel

-
Cykelutställning5
se fler bilder
Cykel – en utställning om ett av våra mest älskade designobjekt, som passion, modeaccessoar, livsstil, transportmedel, ikoniskt objekt och som en möjlig del av vår framtida samhällsplanering. Allt från trender, ny teknologi och ergonomi till sociala och kulturella händelser avspeglas i utvecklingen av cykeln. Utställningen följer en designhistorisk tidslinje med ett sjuttiotal objekt som fokuserar på cykelns evolution. I utställningen Cykel får allt plats.

Vi kommer att studera, debattera och aktivera cykeln för att skapa insikter och generera nya idéer för både vardagscyklister, designintresserade, cykelaktivister och stadsplanerare. Nu, då, och i framtiden.

Cykellopp, seminarier och filmvisningar

Under utställningen pågår en rad programaktiviteter som ett ständigt nav där du bland annat får möjlighet att reparera din cykel, bygga en ny av kasserade delar, delta i cykellopp, titta på film och lära dig att cykla säkert. Det kommer även att hållas seminarier med ledande svenska och internationella aktörer inom design, forskning och stadsplanering.

Klicka här för Programaktiviteter» och Press»

Några röster från pressen:

Värsta bästa cykelkväll på Skeppsholmen! Besök utställningen Cykel på ArkDes i sommar. 

– Cykelcafé Le Mond

En vältajmad exposé över tvåhjulingarnas framfart 

– Erica Trejs, SvD

Cykelutställningen på Arkitektur- och designcentrum kan bli en väckarklocka för politikerna. 

– Fria tidningen

Jag fastnar längst framför den lilla filmen om så kallade bicimáquinas. Ett initiativ i staden San Andrés Itzapa i Guatemala där cyklar byggs om till trampdrivna maskiner som kan mala ned majs och andra växter. 

– Julia Svensson, DN

One of top 10 events in Stockholm this summer. 

– The Culture Trip

Med stöd av:   Loggorny